Suomessa vakiintunut kansallinen käytäntö on ns. nouseva päiväys eli järjestys päivä, kuukausi, vuosi. Tätä päiväystapaa suositetaan käytettäväksi.

Alastarolla 15. heinäkuuta 1999 (lue: viidentenätoista heinäkuuta)

Ylistarossa 15. päivänä heinäkuuta 1999
Kankaanpäässä 15.7.1999 (lue: viidentenätoista seitsemättä)

Kangasalla 15.7.99

Päiväyksen voi kirjoittaa eri tavoin tilanteen vaatimusten mukaan: pelkkä päivämäärä numeroin ilmaistuna voi riittää lomakkeissa tms. yhteyksissä, hyvin virallisissa ja muodollisissa teksteissä taas käytetään pitkiä ja täydellisiä päiväyksiä. Paikannimi taivutetaan paikallissijassa. Päivämäärä luetaan taipuneena, vaikka sijapäätettä ei yleensä merkitä näkyviin. Myöskään sana päivänä ei ole päiväyksessä välttämätön. Sekä päivää että kuukautta ilmaistaan järjestysluvulla, jonka merkkinä on piste. Kymmentä pienempiin päivää ja kuukautta ilmaiseviin numeroihin ei lisätä etunollia (ei: ”07.07.”). Jos vuosiluku kirjoitetaan kaksinumeroisena, sen edessä ei tarvita yhdysmerkkiä eikä heittomerkkiä. 2000-luvulle siirryttäessä on ensimmäisellä kymmenluvulla selvyyden vuoksi hyvä ilmaista vuosiluku nelinumeroisena.

Laskeva päiväys (vuosi, kuukausi, päivä) on kansainvälisen standardin (SFS-EN 28601) mukainen. Numeroiden välissä käytetään yhdysmerkkiä ja kymmentä pienempiin numeroihin liitetään etunolla. Laskevaa päiväystä ei suositeta käytettäväksi Suomessa normaalissa asiakirjoittamisessa, esimerkiksi kirjeenvaihdossa, tiedotteissa yms.

1999-07-15