Kielikello on kielenhuollon tiedotuslehti, jossa
kirjoitetaan kielestä ja kielenkäytön kysymyksistä.
Kielikello on tarkoitettu kaikille kielestä kiinnostuneille.

Kielikello 3/2016

Aino Piehl

Uutisia

Kenestä Vuoden selväsanainen?

Vuoden selväsanainen -palkinto annetaan tänä vuonna viranomaiselle, joka on madaltanut kynnystä asiointiin kanssaan. Palkittavana voi olla esimerkiksi koko organisaatio, sen yksikkö tai myös innostava henkilö.

Selkokeskus on myöntänyt vuodesta 1996 tämän nimisen palkinnon tahoille, jotka ovat vieneet eteenpäin erityisryhmille tarkoitettua viestintää. Vuodesta 2016 alkaen palkitaan joka toinen vuosi hyvän virkakielen ja joka toinen vuosi selkokielen edistäjä. Tänä vuonna on Kotimaisten kielten keskuksen vuoro antaa tunnustus hyvästä viranomaisviestinnästä.

Vuoden selväsanaisen valitsee kolmesta loppukilpailuun päässeestä ehdokkaasta eduskunnan oikeusasiamies Petri Jääskeläinen. Loppukilpailun kolme osallistujaa julkistetaan Selkeän kielen päivänä 13.10.2016. Ne valitsee raati, johon kuuluvat Kotimaisten kielten keskus, Kuntaliitto, Selkokeskus, Suomen Journalistiliitto, valtioneuvoston kanslia ja valtiovarainministeriön Avoin hallinto -hanke.

Palkinto annetaan 18.10.2016 Demokratiapäivän tilaisuudessa Kuntatalossa.  Tilaisuuteen voi ilmoittautua 7.10.2016 asti Kuntaliiton verkkosivuilla. Katso myös sivua www.kotus.fi/virkakieli.

 

 

 
Kielikello 3/2016
Alkuun

Jaa

Lehdet »

Anna palautetta »

Kotimaisten kielten keskus


Tilaa uusi Kielikello!
Kielikello siirtyy kokonaan verkkojulkaisuksi (osoite edelleen www.kielikello.fi) vuoden 2018 alussa, kun painetun lehden julkaiseminen loppuu. Uusi verkkolehti on ilmainen.

Kielikello ilmestyy verkossakin neljästi vuodessa, ensimmäisen kerran helmi-maaliskuussa 2018. Varsinaisten lehden numeroiden ilmestymisen välissä voidaan julkaista ajankohtaisia havaintoja, vastauksia kysymyksiin tai muuta juuri sillä hetkellä kielikeskustelussa pinnalla olevaa aineistoa.

Jos haluat sähköpostiisi tiedon Kielikellon ilmestymisestä tai julkaistusta uudesta sisällöstä, osoitteessa www.kotus.fi/tilaakielikello on lomake, jolla voit ilmoittaa sähköpostiosoitteesi.

Tervetuloa mukaan Kielikellon lukijajoukkoon!

Suomen kielen lautakunta

Suomen kielen lautakunnan suosituksia ja kannanottoja

Yhteiskunta tarvitsee kaksipäiväisen äidinkielen ylioppilaskokeen (2/2017)
Evankelisluterilainen vai evankelis-luterilainen? (2/2016)Lue lisää

Julkaisut

13.6.2017
Kielitoimiston oikeinkirjoitusoppaasta uusi painos

Kielitoimiston oikeinkirjoitusoppaasta on maaliskuussa 2017 ilmestynyt 13., korjattu painos.

Kielitoimisto kouluttaa

13.6.2017
Kesä marraskuussakin!

Kielenhuollon kesäpäivät 15.–16.11.2017

 

Ajankohtaista

3.10.2017
Kielitoimisto Facebookissa

Kielitoimisto on avannut oman Facebook-sivunsa.

30.6.2017
Lähetä kielihavaintosi Kielitoimistoon!

Kielitoimisto kerää kielenkäyttäjiltä havaintoja yleiskielestä.

Lisää ajankohtaisia »