Kielikello on kielenhuollon tiedotuslehti, jossa
kirjoitetaan kielestä ja kielenkäytön kysymyksistä.
Kielikello on tarkoitettu kaikille kielestä kiinnostuneille.

Kielikello 2/2012

Pirkko Nuolijärvi

Uutisia

Suomen kielen tulevaisuus -palkinto Wikimedia Suomelle

Kotimaisten kielten keskus myönsi tänä vuonna ensimmäisen kerran tunnustuspalkinnon Suomen kielen tulevaisuus. Palkinto on tarkoitus antaa joka vuosi sellaiselle organisaatiolle, järjestölle tai henkilölle, joka toiminnallaan edistää suomen kielen monipuolista käyttöä ja vahvistaa siten suomen kielen roolia monikielisessä maailmassa.

Vuoden 2012 Suomen kielen tulevaisuus -palkinto luovutettiin Wikimedia Suomi ry:lle. Yhdistys tukee ja edistää Internet-tietosanakirja Wikipedian sekä muiden Wikimedia-säätiön  ylläpitämien maksuttomien palveluiden tuntemusta ja käyttöä sekä vapaan sisällön luontia ja levittämistä Suomessa. Toukokuussa 2012 suomenkielisessä Wikipediassa oli lähes 300 000 artikkelia eri elämänaloilta.

2_12_wikimedia_pieni.jpg

Kuva: Palkinnon ottivat vastaan Wikimedia Suomen hallituksen puheenjohtaja Tommi Kovala (vasemmalla) ja hallituksen jäsen Niklas Laxström.

Wikimedia Suomi -yhdistyksen erityisenä ansiona on, että se kannustaa eri alojen asiantuntijoita ja harrastajia tiedon levittämiseen kaikkien käyttöön suomen kielellä. Wikimedia Suomi -yhdistys tukee myös konkreettisesti organisaatioita niiden toimintaa koskevan tiedon levittämisessä. Wikipedia-tietosanakirjalla on myös pedagogisia tavoitteita: se kannustaa kirjoittamaan aiheesta monipuolisesti, ja sen suosittelemat parhaat artikkelit ovat laajoja katsauksia asianomaiseen aiheeseen. Toiminnallaan Wikimedia Suomi pitää osaltaan huolta siitä, että suomen kieli säilyy yhteiskunnan kaikilla aloilla toimivana kielenä.

Onnea ja menestystä Wikimedia Suomi -yhdistykselle ja sen välityksellä kaikille Wikipedia-sanakirjan tekijöille!

Kirjoittaja on Kotimaisten kielten keskuksen johtaja.
Kielikello 2/2012
Alkuun

Jaa

Lehdet »

Anna palautetta »

Kotimaisten kielten keskus


Tilaa uusi Kielikello!
Kielikello siirtyy kokonaan verkkojulkaisuksi (osoite edelleen www.kielikello.fi) vuoden 2018 alussa, kun painetun lehden julkaiseminen loppuu. Uusi verkkolehti on ilmainen.

Kielikello ilmestyy verkossakin neljästi vuodessa, ensimmäisen kerran helmi-maaliskuussa 2018. Varsinaisten lehden numeroiden ilmestymisen välissä voidaan julkaista ajankohtaisia havaintoja, vastauksia kysymyksiin tai muuta juuri sillä hetkellä kielikeskustelussa pinnalla olevaa aineistoa.

Jos haluat sähköpostiisi tiedon Kielikellon ilmestymisestä tai julkaistusta uudesta sisällöstä, osoitteessa www.kotus.fi/tilaakielikello on lomake, jolla voit ilmoittaa sähköpostiosoitteesi.

Tervetuloa mukaan Kielikellon lukijajoukkoon!

Suomen kielen lautakunta

Suomen kielen lautakunnan suosituksia ja kannanottoja

Yhteiskunta tarvitsee kaksipäiväisen äidinkielen ylioppilaskokeen (2/2017)
Evankelisluterilainen vai evankelis-luterilainen? (2/2016)Lue lisää

Julkaisut

13.6.2017
Kielitoimiston oikeinkirjoitusoppaasta uusi painos

Kielitoimiston oikeinkirjoitusoppaasta on maaliskuussa 2017 ilmestynyt 13., korjattu painos.

Kielitoimisto kouluttaa

13.6.2017
Kesä marraskuussakin!

Kielenhuollon kesäpäivät 15.–16.11.2017

 

Ajankohtaista

3.10.2017
Kielitoimisto Facebookissa

Kielitoimisto on avannut oman Facebook-sivunsa.

30.6.2017
Lähetä kielihavaintosi Kielitoimistoon!

Kielitoimisto kerää kielenkäyttäjiltä havaintoja yleiskielestä.

Lisää ajankohtaisia »