Kielikello on kielenhuollon tiedotuslehti, jossa
kirjoitetaan kielestä ja kielenkäytön kysymyksistä.
Kielikello on tarkoitettu kaikille kielestä kiinnostuneille.

Kielikello 1/2011

Uutisia

Tieteen termit kootaan termipankkiin

Suomen Akatemia on myöntänyt rahoituksen hankkeelle, jonka tavoitteena on luoda Suomeen Tieteen kansallinen termipankki. Se toteutetaan Helsingin yliopiston, Koti­maisten kielten tutkimuskeskuksen ja Tieteellisten seurain valtuuskunnan yhteistyönä.

Työ on käynnistynyt tammikuussa 2011. Tavoitteena on kartoittaa eri tieteenaloilla käytössä oleva suomenkielinen termistö ja koota termit määritelmineen yhteen monikieliseksi termipankiksi, joka on Internetissä vapaasti kaikkien käytettävissä.

Suomenkielistä sanastoa tarvitaan kaikilla tieteenaloilla. Moni­tieteisen termipankin rakentaminen vähentää eri aloilla tehtävää pääl­lekkäistä työtä, keskittää voimat ja säästää kustannuksia. Termipankki voi hyödyntää mahdolli­simman monipuolista tieteellisen suomen kielen asiantuntemusta.

Tieteen termityöstä keskustellaan kaikkien tieteenalojen tutkijoille, opettajille ja harrastajille tarkoitetussa avoimessa seminaarissa, joka pidetään Helsingissä Tieteiden talossa (Kirkkokatu 6) perjantaina 8.4. klo 9–13.Kielikello 1/2011
Alkuun

Jaa

Lehdet »

Anna palautetta »

Kotimaisten kielten keskus


Tilaa uusi Kielikello!
Kielikello siirtyy kokonaan verkkojulkaisuksi (osoite edelleen www.kielikello.fi) vuoden 2018 alussa, kun painetun lehden julkaiseminen loppuu. Uusi verkkolehti on ilmainen.

Kielikello ilmestyy verkossakin neljästi vuodessa, ensimmäisen kerran helmi-maaliskuussa 2018. Varsinaisten lehden numeroiden ilmestymisen välissä voidaan julkaista ajankohtaisia havaintoja, vastauksia kysymyksiin tai muuta juuri sillä hetkellä kielikeskustelussa pinnalla olevaa aineistoa.

Jos haluat sähköpostiisi tiedon Kielikellon ilmestymisestä tai julkaistusta uudesta sisällöstä, osoitteessa www.kotus.fi/tilaakielikello on lomake, jolla voit ilmoittaa sähköpostiosoitteesi.

Tervetuloa mukaan Kielikellon lukijajoukkoon!

Suomen kielen lautakunta

Suomen kielen lautakunnan suosituksia ja kannanottoja

Yhteiskunta tarvitsee kaksipäiväisen äidinkielen ylioppilaskokeen (2/2017)
Evankelisluterilainen vai evankelis-luterilainen? (2/2016)Lue lisää

Julkaisut

13.6.2017
Kielitoimiston oikeinkirjoitusoppaasta uusi painos

Kielitoimiston oikeinkirjoitusoppaasta on maaliskuussa 2017 ilmestynyt 13., korjattu painos.

Kielitoimisto kouluttaa

13.6.2017
Kesä marraskuussakin!

Kielenhuollon kesäpäivät 15.–16.11.2017

 

Ajankohtaista

3.10.2017
Kielitoimisto Facebookissa

Kielitoimisto on avannut oman Facebook-sivunsa.

30.6.2017
Lähetä kielihavaintosi Kielitoimistoon!

Kielitoimisto kerää kielenkäyttäjiltä havaintoja yleiskielestä.

Lisää ajankohtaisia »