Kielikello on kielenhuollon tiedotuslehti, jossa
kirjoitetaan kielestä ja kielenkäytön kysymyksistä.
Kielikello on tarkoitettu kaikille kielestä kiinnostuneille.

Kielikello 3/2009

Leealaura Leskelä

Uutisia

Ruoasta ja elintarvikepakkauksista selkokielellä

Ruoka on monelle intohimo, mutta ruoan turvallinen käsittely ei aina ole niin helppoa. Perusasiat ruokahygieniasta ja elintarvikepakkausten merkinnöistä voi lukea kahdesta selkokielisestä esitteestä, jotka ovat juuri ilmestyneet. Mitä kaikkea elintarvikkeen pakkaus kertoo -esitteessä opastetaan tavallista kuluttajaa lukemaan pakkausmerkinnät oikein. Esitteessä kerrotaan muun muassa, mitä eroa on parasta ennen -päiväyksellä ja viimeisellä käyttöpäivällä. Niksejä ja neuvoja turvalliseen ruoanlaittoon -esite kertaa ruoanlaiton hygieniaohjeet käsienpesusta ruoan oikeaan säilytystapaan jääkaapissa. Ilmaiset esitteet ovat Eviran ja Selkokeskuksen yhteisjulkaisuja, ja niitä voi tilata rajoitetun erän Selkokeskuksesta  (selkokeskus@kvl.fi). Molemmat esitteet löytyvät myös verkkojulkaisuina osoitteesta www.papunet.net/selko/arkipaiva.

 Selkokieliset esitteet sopivat kaikille, jotka haluavat lukea aiheesta tiiviisti ja helposti. Erityisen hyvin ne sopivat lukijalle, jolla on lukemisen tai kielen ymmärtämisen vaikeuksia. Selkokeskus julkaisee säännöllisesti esitteitä myös muista aiheista, esimerkiksi Euroopan unionista ja vaaleista on julkaistu tietoa selkokielellä. Selkokielestä ja Selkokeskuksen palveluista löytyy tietoa Selkokeskuksen internetsivuilla osoitteessa www.selkokeskus.fi.
Kielikello 3/2009
Alkuun

Jaa

Lehdet »

Anna palautetta »

Kotimaisten kielten keskus


Tilaa uusi Kielikello!
Kielikello siirtyy kokonaan verkkojulkaisuksi (osoite edelleen www.kielikello.fi) vuoden 2018 alussa, kun painetun lehden julkaiseminen loppuu. Uusi verkkolehti on ilmainen.

Kielikello ilmestyy verkossakin neljästi vuodessa, ensimmäisen kerran helmi-maaliskuussa 2018. Varsinaisten lehden numeroiden ilmestymisen välissä voidaan julkaista ajankohtaisia havaintoja, vastauksia kysymyksiin tai muuta juuri sillä hetkellä kielikeskustelussa pinnalla olevaa aineistoa.

Jos haluat sähköpostiisi tiedon Kielikellon ilmestymisestä tai julkaistusta uudesta sisällöstä, osoitteessa www.kotus.fi/tilaakielikello on lomake, jolla voit ilmoittaa sähköpostiosoitteesi.

Tervetuloa mukaan Kielikellon lukijajoukkoon!

Suomen kielen lautakunta

Suomen kielen lautakunnan suosituksia ja kannanottoja

Yhteiskunta tarvitsee kaksipäiväisen äidinkielen ylioppilaskokeen (2/2017)
Evankelisluterilainen vai evankelis-luterilainen? (2/2016)Lue lisää

Julkaisut

13.6.2017
Kielitoimiston oikeinkirjoitusoppaasta uusi painos

Kielitoimiston oikeinkirjoitusoppaasta on maaliskuussa 2017 ilmestynyt 13., korjattu painos.

Kielitoimisto kouluttaa

13.6.2017
Kesä marraskuussakin!

Kielenhuollon kesäpäivät 15.–16.11.2017

 

Ajankohtaista

3.10.2017
Kielitoimisto Facebookissa

Kielitoimisto on avannut oman Facebook-sivunsa.

30.6.2017
Lähetä kielihavaintosi Kielitoimistoon!

Kielitoimisto kerää kielenkäyttäjiltä havaintoja yleiskielestä.

Lisää ajankohtaisia »