Kielikello on kielenhuollon tiedotuslehti, jossa
kirjoitetaan kielestä ja kielenkäytön kysymyksistä.
Kielikello on tarkoitettu kaikille kielestä kiinnostuneille.

Kielikello 4/2006

Inkaliisa Vihonen

EU-kieli puhutti Tieteiden talossa

Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksen järjestämä Vuosikymmen EU-suomea -seminaari kokosi toistasataa EU-kielestä kiinnostunutta 26. syyskuuta 2006. Tieteiden taloon. Aiheesta myös keskusteltiin vilkkaasti. Seminaarin yhteydessä julkistettiin EU-suomea koskevaa kymmenvuotisraportti (lisää raportista sivulla 30).

Seminaarissa korostettiin, että EU-suomi on monen eri ammattiryhmän työn tulos. Kääntäjien ja tulkkien lisäksi EU-suomen luomiseen osallistuvat pohjatekstien laatijat sekä kansalliset virkamiehet ja asiantuntijat. Toimiva yhteistyö näiden ryhmien välillä onkin ratkaisevassa asemassa EU-kieltä selkeytettäessä. Nyt järjestetty seminaari luo tällaiselle yhteistyölle hyvän pohjan. Seminaarin puhujina olivat muun muassa Eurooppa-tutkimuksen verkoston johtaja Teija Tiilikainen sekä komission käännösosaston pääjohtaja Juhani Lönnroth.

Euroopan unionin tuottama kieli on erityisen tärkeää tavalliselle kansalaiselle, sillä se on hänelle usein ainoa kosketuspinta unioniin ja sen toimintaan. Niinpä Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksen johtaja Pirkko Nuolijärvi lupasi seminaarin lopetussanoissa tutkimuskeskuksen pitävän tärkeää aihetta esillä tulevaisuudessakin ja järjestävän uuden EU-kielen seurantaseminaarin viiden vuoden kuluttua.


Kielikello 4/2006
Alkuun

Jaa

Lehdet »

Anna palautetta »

Kotimaisten kielten keskus


Tilaa uusi Kielikello!
Kielikello siirtyy kokonaan verkkojulkaisuksi (osoite edelleen www.kielikello.fi) vuoden 2018 alussa, kun painetun lehden julkaiseminen loppuu. Uusi verkkolehti on ilmainen.

Kielikello ilmestyy verkossakin neljästi vuodessa, ensimmäisen kerran helmi-maaliskuussa 2018. Varsinaisten lehden numeroiden ilmestymisen välissä voidaan julkaista ajankohtaisia havaintoja, vastauksia kysymyksiin tai muuta juuri sillä hetkellä kielikeskustelussa pinnalla olevaa aineistoa.

Jos haluat sähköpostiisi tiedon Kielikellon ilmestymisestä tai julkaistusta uudesta sisällöstä, osoitteessa www.kotus.fi/tilaakielikello on lomake, jolla voit ilmoittaa sähköpostiosoitteesi.

Tervetuloa mukaan Kielikellon lukijajoukkoon!

Suomen kielen lautakunta

Suomen kielen lautakunnan suosituksia ja kannanottoja

Yhteiskunta tarvitsee kaksipäiväisen äidinkielen ylioppilaskokeen (2/2017)
Evankelisluterilainen vai evankelis-luterilainen? (2/2016)Lue lisää

Julkaisut

13.6.2017
Kielitoimiston oikeinkirjoitusoppaasta uusi painos

Kielitoimiston oikeinkirjoitusoppaasta on maaliskuussa 2017 ilmestynyt 13., korjattu painos.

Kielitoimisto kouluttaa

13.6.2017
Kesä marraskuussakin!

Kielenhuollon kesäpäivät 15.–16.11.2017

 

Ajankohtaista

3.10.2017
Kielitoimisto Facebookissa

Kielitoimisto on avannut oman Facebook-sivunsa.

30.6.2017
Lähetä kielihavaintosi Kielitoimistoon!

Kielitoimisto kerää kielenkäyttäjiltä havaintoja yleiskielestä.

Lisää ajankohtaisia »